Poseren

Niet iedereen is op zijn gemak voor de camera. Daarom is het van groot belang dat je een klik hebt met de fotograaf en elkaar aanvoelt. Goede communicatie tussen jou en de fotograaf is belangrijk. Ook is het goed als jullie van tevoren afspreken welke poses of foto’s je graag wilt hebben, of welke juist niet. Door dit vooraf te bespreken weten jullie wat je aan elkaar hebt en gaat het op de dag zelf allemaal een stuk natuurlijker.

Uiteraard wil je er op je best uit zien op tijdens een fotoshoot, ongeacht of het je bruiloft is of een andere shoot. Toch kan het verstandig zijn om ook wat gemakkelijkere kleding mee te nemen, zoals een paar gemakkelijke schoenen.

Eventueel kan je thuis voor de spiegel al oefenen. Door goed naar jezelf te kijken, zie je al snel wat wel en wat minder goed werkt in de foto’s. Bekijk jezelf maar eens als je met je benen naast elkaar en je armen langs je lichaam recht de spiegel in kijkt. Als je nu één been en klein beetje naar achteren plaatst een daarop leunt, je heup een beetje indraait en je armen iets buigt, heb je direct een heel ander beeld.

Probeer er ook voor de zorgen dat je hoofd niet naar achteren leunt, maar juist een beetje naar voren. Mocht je bang zijn voor een onderkin, dan hoeft dat nu niet meer. Veel mensen proberen dit te verbergen door hun hoofd naar beneden te richten, maar hierdoor wordt het vaak alleen maar erger. Door je hoofd een klein beetje naar voren te brengen en recht te houden heb je het echter al opgelost.

Voor meer tips en inspiratie, kan je een kijkje nemen op ons Pinterest board dat we speciaal hiervoor bij elkaar verzameld hebben en dat hier onder staat.